Preventie – Tandheelkunde Amersfoort – Amersfoort

Preventie

Graag zien we u regelmatig voor een periodieke controle. Tijdens dit bezoek nemen we onder andere de dagelijkse mondverzorging met u door, zodat uw gebit en mond gezond blijven. Indien nodig ondernemen we actie om de mondhygiëne te verbeteren. Bij elke controle wordt een score van het tandvlees genomen (DPSI), afhankelijk van deze score volgt daar indien nodig een vervolgbehandeling uit bij de preventie-assistente of de mondhygiënste. Hieronder een filmpje over wat DPSI inhoudt en het belang ervan.

Voor een goede (mond-) gezondheid is een goede mondhygiëne van groot belang. U kent vast het gezegde ‘voorkomen is beter dan genezen’. Dat geldt ook voor uw gebit.
Onze mondhygiënste en preventie assistentes kunnen u begeleiden in het bereiken hiervan.
Bij een preventie behandeling ontvangt u persoonlijk advies en wordt er gekeken wat voor u de juiste middelen en methodes zijn om uw gehele mond te reinigen en plaque-vrij te krijgen. Tevens wordt het tandsteen verwijderd en de gehele mond gepolijst, waardoor het voor uzelf weer makkelijk is om het bij te houden. Het succes van de behandeling wordt echter voor 80% door uw eigen inzet bepaald dus daarom is persoonlijk advies van groot belang. Enkele belangrijke aspecten zijn: op de juiste manier poetsen, flossen, stokeren of ragen en regelmatige controle van uw gebit door onze tandarts. Na een goed advies van de preventie assistent of mondhygiënst bent u in staat om de mond schoon en dus gezond te krijgen.

Omdat regelmatige controle van uw gebit belangrijk is om een goede mondhygiëne te krijgen en te behouden denken we met u mee;
Wij sturen u bericht als het weer tijd is voor de periodieke controle.
Op www.allesoverhetgebit.nl vindt u veel praktische informatie over preventie en tips voor een gezond mond.